Brännbollsutrustning

11 november, 2016 at 14:37


Brännboll kan spelas för skojs skull, eller så går matchen på blodigt allvar! Det är en populär aktivitet, särskilt sommartid, och man spelar vid olika sammankomster och fester liksom i skolan på gymnastiken och friluftsdagen. Vilken utrustning behöver man egentligen för en lyckad brännbollsturnering? Faktum är att brännboll är en förhållandevis billig och smidig aktivitet, som inte kräver särskilt mycket (eller dyr) utrustning.

Set of baseball club emblem design elementsBollen och slagträna

Det absolut viktigaste, och som man inte klarar sig utan, är förstås slagträ och boll. Oftast så har man olika brännbollsträ så att den som ska slå själv kan välja. Ett platt-trä är till exempel lättare att träffa med om man inte så van, men den kan å andra sidan inte skjuta iväg bollen lika långt som ett runt, större och tyngre slagträ. Bollen som används är oftast en vanlig tennisboll. Det kan vara bra att införskaffa flera bollar, så man har i reserv om den ena bollen försvinner.

Spelaren klädsel

Det finns egentligen inga regler som styr vad man som spelare har på sig. Är det en festligare tillställning, kanske brännbollsspel på midsommarfesten, så har deltagarna förmodligen på sig sina festkläder. Festkläderna kan förstås se ut precis hur som helst, läs mer här. Det kan även rekommenderas att man har med ombyte för själva brännbollsaktiviteten. Om man arrangerar en mer seriös brännbollsturnering så kan kläder med särskilda färger för varje lag passa bra. Givetvis spelar man, och springer, bättre om man har bra skor på fötterna. Att spela brännboll i högklackat kanske inte är särskilt genomtänkt. Både med avseende på prestation och skaderisk!
Traffic cones icon

Banmarkering

Någonting som markerar banan är ett måste. Vanligt är att man har någon form av konor, men det fungerar egentligen med vilket föremål som helst som syns tydligt och som står stabilt mot marken. Konorna, eller någon annan form av föremål, markerar hörnen och där spelarna kan stanna om de behöver. Hörnmarkeringarna är dessutom till för att spelarna ska veta var man ska springa. De måste nämligen rundas på sin väg runt planen. Har du skaffat dessa få saker så kan du ha räddat sommaren och dess tillställningar!