Kända baseballspelare

20 juni, 2016 at 09:18

BOSTON MASSACHUSETTS, USA - July 6, 2014: View of the center field bleachers and Back Bay skyline during a Boston Red Sox game at Fenay Park on July 6, 2014.

Baseboll är en sport som som är otroligt stor i USA men som aldrig riktigt slagit sig igenom i resten av världen. Förutom i USA så spelas baseboll främst i delar av Latinamerika och Östasien vilket gör att det oftast inte är så många lag med i VM och OS. I USA där sporten är en nationalsport och som oftast går under benämningen ”Americas största nöje” finner vi den största ligan för baseboll som heter Major League Baseball och innefattar 30 klubbar. Inom basebollen har det alltid funnits stora spelare som utmärker sig på olika sätt och under 2010-talet är Dayron Varona ett av de största namnen.

Babe Ruth under första halvan av 1900-talet

Det finns få personer som har betytt så mycket för basebollen och dess fans som Babe Ruth har. George Herman Ruth Jr föddes 1895 och gjorde sin karriär inom MLB Babe_Ruth2den 11 Juli 1914 för laget Boston Red Sox. Babe Ruth började sin baseboll karriär redan som sjuåring då han introducerades till sporten via det katolska internatet där han gick. När hans professionella karriär sedan tog fart dröjde det inte länge innan han blev USA främsta stjärna inom baseboll. Han var en av få spelare som var väldigt bra på att både slå och att kasta, vilket gjorde att han ensam kunde vända en match. Babe Ruth spelade fem år för Red Sox och han inte ens slappna av i ett badkar innan han blev värvad till New York Yankees där han spelade i hela fjorton år. Hans avslutade sin karriär 1935 genom att spela en säsong med Boston Braves. Under sin karriär lyckades Babe Ruth slå hela 714 Home runs.

Joe DiMaggio under mitten av 1900-talet

Under Babe Ruth storhetstid växte Joe DiMaggio upp som snabbt blev inspirerad av denna basebolllegend och som inte ville annat än att få leva på sporten han brann så mycket för. Joe Dimaggio gjorde sin MLB debut 1936 och stannade sedan hela sin femton år långa karriär med New York Yankees. Under sin karriär lyckades han vinna nio stycken MLB mästerskap och få hela 13 stycken All-star utnämningar. Förutom att ha lett New York Yankees till alla sina segrar är det främst sitt slagrekord som DiMaggio i efterhand har blivit känd för. Han lyckades träffa bollen 53 gånger i rad, vilket är ett rekord som står sig än idag. Svenska baseboll och softbollföreningen växer lite för varje år och har en svag förhoppning av att värva över spelare till MBL som kan slå rekordet och sätta Sverige på kartan som en baseboll nation. Både Joe DiMaggio och Babe Ruth blev inröstade i MLB Hall of Fame kort efter de slutade spela baseboll.